23 98 06 95 ...Frivillig Rådgivning i Svendborg

 
 
Frivillig Rådgivningen
Brogade 35
5700 Svendborg

Åbningstider:
Tirsdag: 10:00 - 12:00
Torsdag: 17:00 - 19:00
Kig ind. Gratis anonym rådgivning
 

 

 
Uptime-IT ApS

Hvordan er det at være FRIVILLIG i Kræftens Bekæmpelse?

 

  Frivillige
  Frivillige ved sommerfesten 2007
   
   
  Indgang fra Brogade i Svendborg
  Indgangen til Rådgivningen fra Brogade
   

I Kræftens Bekæmpelse har vi løbende brug for nye frivillige, så jeg tænkte at det var på tide at fortælle lidt om hvordan det er at være frivillig. Hvad går det ud på? Hvorfor skulle man? Hvor meget tid skal man bruge?  der er spørgsmål nok. 

 

Jeg har selv været frivillig i 5 år, og synes alt overvejende at det er sjovt, fordi vi gør en forskel. Når noget lykkes spreder det glæde, jeg bliver glad ved at se tingene tage form, og jeg kan lide team-arbejdet. Så er der korte perioder hvor jeg synes der er for meget at lave, men sådan er det jo!… det er mig selv der roder mig ud i for meget, men vi er gode til at hjælpe hinanden, så det går altid.

 

Det skal slås fast at det ikke er nødvendigt at have haft kræft selv for at blive frivillig. Der kan være mange grunde til at man vil yde en indsats for en god sag, og vi har brug for folk til utallige opgaver: f. eks. praktisk arbejde (det kunne være en computernørd, én til at lave en café eller en frokost klub på nogle weekender, en nørkler så vi kunne få en nørkleklub) vi har også brug for folk som har mistet pårørende eller venner, og som kan snakke med dem der står i den situation lige nu. Måske er du bare interesseret i organisations arbejde, eller har lyst til at yde en medmenneskelig indsats. Du kunne også blive hus-musikant, værtinde , husholderske eller lignende. Endeligt står vi også på torver og stræder og fortæller om sagen, og det skal der også være nogen til. Som du kan se er det kun fantasien der sætter grænser, og som sagt er dine forslag velkomne. Vi har brug for mennesker i alle aldre, så det er heller ikke noget der diskvalificerer dig, og du kan selvfølgeligt også selv have haft kræft.

 

I KB kan man melde sig som frivillig på mange måder.

  1. Skriv til vores mail svgbg-cancer@hotmail.com
  2. Ring til vores telefon i åbningstiden 35 11 45 92 eller læg en besked hvis der er lukket
  3. Mød os på markeder og torve og få et gråt postkort til formålet
  4. Meld dig som indsamler ved landsindsamlingen 29. marts 09
  5. Kontakt mig, formanden Carol på 25 38 46 92, carol@get2net.dk
  6. Gå ind på www.cancer.dk og læs mere

I alle tilfælde vil du høre fra os. Du får tilsendt et ret omfattende skema, som du udfylder, med mange spørgsmål som har relevans for arbejdet som frivillig. Derefter bliver du indkaldt til en samtale med en ansat fra Kræftens Bekæmpelse i Odense og en frivillig fra Svendborg. Samtalen plejer at vare en times tid, og vi kommer omkring mange emner af både personlig og professionel art. Blandt andet finder vi ud af hvor meget tid du indtil videre regner med at kunne lægge i Kræftens Bekæmpelse. Det er her begge parter har mulighed for at føle hinanden på tænderne og se om ’kemien’ er i orden på begge sider. Kan man ikke lide lugten i bageriet, kan man sige fra der, og så er den ikke længere.

 

Bliver vi enige om at du er med på holdet, skal du deltage i 2 heldags basis kurser som Kræftens Bekæmpelse afholder (der er som alt andet uden omkostninger for dig, og der er flere datoer at vælge imellem). Kurserne er kun obligatoriske hvis du vil arbejde med direkte kontakt til kræftberørte, dette fordrer nemlig kvalificering.

 

Du bliver langsomt sluset ind, og du har stor indflydelse på hvad du laver og hvornår. Har du gode ideer som kan lade sig gøre er vi lydhøre. Du kommer til at arbejde med det du selv melder dig til, og det er normalt det du har lyst til. Vi tror på at lysten driver værket.

 

Ligeledes er det yderst vigtigt at sige, at vi hele tiden husker på at det er frivilligt arbejde. De fleste af os har et job ved siden af, og i perioder kan man have mindre tid til det frivillige, og det respekterer vi. Som frivillig siger man altså fra når det bliver for meget, og så er der enten en anden der tager over, eller vi sætter tingene i bero.

 

Til trods for det meget alvorlige emne vi har med at gøre, har vi det rigtig sjovt. Team arbejdet er dejligt, og vi husker at holde gode fester. Nogen af os bliver venner og ses privat, og vi forsøger altid at have tid til omsorg for hinanden.

 

Har du lyst til at høre mere, så brug én af de nævnte måder og kontakt os. Vi glæder os til at høre fra dig.

 

Så gør det nu – KONTAKT OS! Det kan godt være det først er om lang tid at du skal starte, men forhør dig allerede nu.

 

Kærlig hilsen
Carol Tornow, formand for Svendborg lokalforening

 

  Frivillig Rådgivning    ·    Brogade 35    ·    5700 Svendborg    ·    Telefon 2398 0695    ·    E-mail: cancer-svbg@hotmail.com    ·    www.cancersvendborg.dk