23 98 06 95 ...Frivillig Rådgivning i Svendborg

 
 
Frivillig Rådgivningen
Brogade 35
5700 Svendborg

Åbningstider:
Tirsdag: 10:00 - 12:00
Torsdag: 17:00 - 19:00
Kig ind. Gratis anonym rådgivning
 

 

 
Uptime-IT ApS

Kræftramte fik livsmod på havet

 

Af Bjarne Gregersen

 

Troense Kajakklub og Kræftens Bekæmpelse bag vellykket projekt

 

TROENSE: Når man rammes af kræft, føler man, at ens krop har svigtet en. Ude i kajakken opdagede jeg, at jeg godt kunne bruge den.

 

Ida Kallehauge er opereret for kræft, og hun er en af de i alt otte, som har deltaget i et vellykke projekt, som Troense Kajakklub og Kræftens Bekæmpelse i Svendborg netop har gennemført. Instruktør var Annie Juhl, som i 10 år har virket som sådan i Troense Kajakklub, og som også er frivillige i Kræftens Bekæmpelse:

 

Ved en sammenkomst skulle vi fortælle om hinanden. Jeg nævnte min fritidsinteresse for kajakroning og formanden spurgte om jeg ikke kunne arrangere noget for kræftramte, fortæller Annie Juhl.

 

Gratis

Således opfordret gik hun i gang. I Troense Kajakklub var stemningen absolut positiv - syv meldte sig som hjæpere. To var nok. Troense Bådelaug stillede klubhuset til rådighed for samvær - og Fionia Fonden kom med tilstrækkelige midler til, at kajakkurset blev gratis for de otte deltagere, som hurtigt meldte sig.

 

Fire onsdag har disse så været ude på oplevelser i kajakkerne - efter grundig instruktion.

 

Det var dejligt at prøve noget helt nyt, at få en udfordring, siger Ida Kallehauge.

 

Ene hane i kurven på holdet var Per Rasmussen, der siger: Jeg har i mange år tænkt, jeg ville prøve at ro kajak. Det var først, da jeg kom til patientrådgivningen og blev oplyst om muligheden, at jeg kom ud at ro, og det har været en dejlig oplevelse. Ikke mindst det sociale samvær efter turene har været gode.

 

- Jeg har ikke deltaget i rundkreds samtaler patientgrupper og den slags. Jeg meldte mig til kajakroningen, fordi her kan man snakke, når man er ude at ro - og lade være, hvis man ikke har lyst, siger Eva Hasholt.

 

- Det hele bliver en meget bedre oplevelse for deltagerne, og de bliver bedre rystet sammen, når alle skal ude at prøve noget, ingen af dem har prøvet før, mener Annie Juhl.

 

- Det har været en god udfordring at komme ud på vandet og opdage, at man godt kan, siger Eva Hasholt.

Smil og glæde

 

- Jeg var godt nok sikker på, at kajakken vil vælte, da jeg første gang skulle ned i den, men sådan en kajak er værdig stabil, bemærker Per Rasmussen.

 

- For mig som instruktør har det også været en positiv oplevelse. Jeg husker godt deltagernes ængstelige ansigter første gang de var i kajakken - og senere deres store smil og glæde ved at komme ud på vandet, siger Annie Juhl.

 

Eva Hasholt er blevet så begejstret for intruktionen til kajakken, at hun har investeret i hele to.

 

- Deværre kan jeg nok ikke fortsætte, fordi jeg har fået noget med armen, siger Ida Kallehauge.

Per Rasmussen vil overveje og vil gerne have frem, at sygehuset efter hans operation i maj var fantastisk gode til at formidle kontakten til patientrådgivningen i Kræftens Bekæmpelse, og han gik ind på kontoret i Brogade.

 

- Her fik jeg at vide, at man ikke er alene, og det er en god viden, siger Per Rasmussen.

 

Annie Juhl siger, at der endnu er penge til overs fra Fionas Fondens donation, så der kan komme til nyt tilbud om kajak-instruktion til næste år.

 

  Frivillig Rådgivning    ·    Brogade 35    ·    5700 Svendborg    ·    Telefon 2398 0695    ·    E-mail: cancer-svbg@hotmail.com    ·    www.cancersvendborg.dk