23 98 06 95 ...Frivillig Rådgivning i Svendborg

 
 
Frivillig Rådgivningen
Brogade 35
5700 Svendborg

Åbningstider:
Tirsdag: 10:00 - 12:00
Torsdag: 17:00 - 19:00
Kig ind. Gratis anonym rådgivning
 

 

 
Uptime-IT ApS

Lidt om os

 

Vi er en bestyrelse på 9 personer, samt 3 suppleanter og revisor. Herudover er vi ca. 30 frivillige som konstant arbejder intenst med de forskellige områder inden for rådgiving og lokalforeningsarbejde.

 

Lidt historie.

Lokalforeningen i Svendborg blev startet den 25. november 2003. Vi arangerede mange aften møder med foredrag, undervisning og også underholdning. Efter at have været hjemløse i de første år, blev behovet for at have et eget sted at være med navn og logo på døren fik vi endneligt fod under eget tag, den 1. august 2006, og Frivillig Rådgivningen åbnede 1. september 2006. Fra 1. januar 2008 - september 2009 hav vi været et projekt under Kræftens Bekæmpelse, hvor vi blev hjulpet i gang og evalueret. Siden har KB betalt vores drift, men vi ville gerne finde en sponsor. Vi frivillige får al den hjælp vi kan ønske os fra 'de professionelle' i Kræftens Bekæmpelse og har blandt meget andet løbende supervision og undervisning.

 

Vi har således gjort vores erfaringer, så vi nu kan tilbyde en helstøbt hjælp på mange forskellige måder til kræftramte, pårørende, venner/bekendte og til dem der arbejder professionelt med kræftberørte. Har du spørgsmål, så ring til os eller mail eller kom ind og spørg.

Hvem er vi? Vores frivillige har været igennem Kræftens Bekæmpelses kvalificering som består af en række kurser, obligatoriske og andre, og de er således grundigt uddannede i at hjælpe kræftberørte det rigtige sted hen, og mange frivillige har desuden en sundhedsuddannelse. Der er altid 2 på vagt samtidigt.

 

Og hvad tilbyder vi så?

Vi tilbyder først og fremmest en god snak over en kop kaffe. Det er her vi lytter og ikke siger så meget, men lader personen fortælle sin historie på sin egen måde. Det er dejligt at have tid nok til at snakke ordentligt med den besøgende, tid til at lytte og være nærværende.

 

Alt efter hvad problemet viser sig at være, kan vi vælge mellem en vifte af tilbud. Nogen gange er det nok bare at lægge et kærligt øre til, vi kan gi' brochurer med, der uddyber emnet og eventuelt aftale at vedkommende kommer igen. Måske har den besøgende behov for at komme i én af vores grupper (vi har næsten altid en gruppe for pårørende, en for efterladte i gang), eller vi kan skabe kontakt til en frivillig der er i samme situation som klienten. Der kan måske være brug for mere, og vi kan så skabe kontakt til Kræftens Bekæmpelse i Odense, til en visiterende samtale, som kan føre videre til et forløb hos en socialrådgiver eller psykolog derinde. Hvis muligt, ringer vi til Odense mens den besøgende venter og kan således give besked med det samme. Ingen usikkerhed og ventetid.

 

PR

Vi er ret godt besøgt, men vi ved fra jungletrommerne at der er rigtig mange der ikke kender til vores eksistens, så vil du ikke godt sige det videre og naturligvis anbefale de kræftberørte du møder på din vej at komme ind til os. Hvis hver eneste af jer der læser dette fortæller om os til 2 andre, så er der rigtig mange der kommer til at høre om os i Svendborg!

 

Kunne du selv tænke dig at være frivillig?

Vi er en aktiv gruppe der trækker læsset i Svendborg, og vi har det faktisk sjovt, til trods for det alvorlige emne - når ting lykkes giver det glæde. Til trods for at vi er så mange, har vi altid nye ideer og opgaver som vi mangler 'folk' til, så hvis du har lyst kan du melde dig på vores mail cancer-svbg@hotmail.com eller ringe og lægge besked på 23980695 og du kan også bruge 'kontakt os' knappen i menuen til venstre herfor.

 

Du behøver ikke selv at have haft kræft for at være med, og du kan arbejde med patientkontakt eller med praktiske- eller administrative opgaver, du kan bruge mange timer eller bare en enkelt om måneden - vi snakker om det og finder ud af det! Se mere under menuen, Bliv frivillig, til venstre på siden.

  

Tak for din tid, det var dejligt du ville læse dette, og vi glæder os til at høre fra dig!

 

Med venlig hilsen

Frivillig Rådgivningen i Svendborg

 

  Frivillig Rådgivning    ·    Brogade 35    ·    5700 Svendborg    ·    Telefon 2398 0695    ·    E-mail: cancer-svbg@hotmail.com    ·    www.cancersvendborg.dk